Svedent - dental clinic
БългарскиEnglishDeutsch
НАЧАЛО ЕКИП КЛИНИКА ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ ИМПЛАНТИ УСЛУГИ КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ КВАЛИФИКАЦИИ КОНТАКТИ  
КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ
 
Керамични фасети
Това е случаят на д-р Кафелова, с който тя зае място сред 4-те номинирани финалисти в категорията "Керамични възстановявания" на първия национален дентален конкурс "Усмивка на годината".
На пациентката бе проведено избелване на зъбите и впоследствие бяха изработени 4 керамични фасети без изпиляване на четирите горни резеца и една фасета с минимално изпиляване на горния ляв кучешки зъб. Горният десен молар бе прелекуван ендодонтски и бе възстановен с циркониева корона, изработена по системата CAD/CAM. Поставянето на фасети позволи да се удължат зъбите, да се коригира в известна степен положението им и да се възстановят съотношенията между зъбите, така че да се получи една естествено красива и хармонична усмивка.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Естетично лечение с корекция на гингивалната усмивка и възстановяване с керамични корони
Пациентката дойде в практиката ни основно с естетични оплаквания и желание за подобряване на усмивката си. След подробен анализ, предварителене восъчен моделаж и анализ на усмивката, взехме решение да проведем лечение, включващо ендодонтско прелекуване на зъбите, които имаха грануломи и периапикални изменения; корекция на гингивалната усмивка и възстановяване на естетиката на пациентката с изцялокерамични корони, които напълно хармонично се вписаха във формата на лицето на пациентката и в променената линия на усмивката.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Директни адхезивни възстановявания
Пациентът дойде в кабинета за подмяна на стара обтурация на долния ляв шести зъб. Тъй като той бе девитализиран, се наложи релечение. Подменена бе и обтурацията на долния седми зъб и бе възстановен кариозния дефект на петия зъб. Реставрациите бяха направени чрез изолцаия на оперативното поле с кофердам и фотокомпозит Artemis. Снимките са направени един ден след свалянето на кофердама.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Директа адхезивна реставрация на долен шести зъб
Зъбът е възстановен естетично с фотокомпозиционен материал, след изолация на полето с кофердам, който осигурява екзактност на адхезивния протокол.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Естетично възстановяване на фронтални зъби с изцялокерамични корони e.MAX
Пациентката дойде в кабинета след преживяна травма. В резултат на нея горният страничен резец и двата централни резци са били девитализирани. След контролни рентгенографии, зъбите бяха прелекувани ендодонтски и възтановени с изцялокерамични корони e.MAX.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Фотополимерна обтурация на фронтален зъб и естетично коригиране на диастема
Горният ляв централен резец имаше стара фотополимерна обтурация с вторичен кариес. Обтурацията бе отстранена, кариозната маса бе почистена и зъбът бе възстановен с фотополимер. Новото възстановяване допринася за естетиката и хармонията на заобикалящите зъби. След като бе анализирана естетиката на усмивката и размерите на зъбите, бе взето решение за естетично затваряне на диастемата. Бондингът е направен с фотокомпозит Artemis - снимки преди манипулацията, непосредствено след сваляне на кофердама и една седмица след възстановяването.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Случай на комплексно стоматологично лечение
Пациентката дойде в кабинета, както се вижда от първата снимка, със сериозни проблеми, засягащи дъвкателния апарат. В миналото са извадени четирите кучешки зъба, поради недостиг на място. Прави впечатление силно редуцираното съзъбие в долната челюст, липсват и горни зъби, а някои, които биха компрометирали резултата от лечението, подлежат на екстракция. След щателен преглед и консултация бе проведено следното лечение: екстракция на безнадеждните зъби, лечение на пародонтита,включващо почистване на зъбния камък и кюретаж на пародонталните джобове, лечение на съществуващите кариеси и ендодонтски проблеми. В горната челюст бе изработен мост на фронталните 8 зъба с прагов порцелан и моделно-лята протеза с фрез-повърхности и телескопични корони. В долната челюст лечението бе проведено с протеза върху 6 телескопични корони. Предимствата на протезите с телескопични корони са, че позволяват отлична хигиена и са едно оптимално решение за протезиране, дори когато са останали малко на брой зъби. Възстановена бе функцията, говора и естетиката на пациентката, като по нейно желание за цвят на зъбите бе избран най-светлия възможен цвят В1.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Естетично възстановяване на фронтални зъби с фотокомпозиционен материал Artemis
Пациентката е на 18г. В резултат на емайлови дисплазии централните резци са възстановени с фотополимерни обтурации, които не отговарят на естетичните изисквания на пациентката, а от медицинска гледна точка бяха свръхконтурирани, с дефектни ръбове и наличие на вторичен кариес. Бе поставен кофердам, обтурациите бяха отстранени и кариесите почистени.Зъбите бяха възстановени чрез послойна техника с естетичния композиционен материал Artemis. Левият кучешки зъб също бе с дисплазия - възстановяването му се състоеше в отстраняване на дефектния емайл и въстановяване на дължината му.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Възстановяване на фрактурирани клинични корони с фотокомпозит
Пациентът дойде в кабинета с фрактурирани режещи ръбове на долните резци. След прецизен анализ на формата и цвета на зъбите, дефектите бяха възстановени с послойно нанасяне на фотокомпозит Artemis.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Цялостна рехабилитация на дъвкателния апарат
Пациентът дойде в клиниката със силно изразена абразия и оплаквания поради нарушената естетика. След анализ, предварителен восъчен моделаж и изработване на провизирни конструкции, пациентът бе оставен с тези конструкции, докато се адаптира към повдигането на захапката. Зъбите бяха изпилени прагово и възстановени с металокерамични корони и мостове с околовръстен прагов порцелан. В анамнезата имаше данни за стискане и скърцане със зъби /бруксизъм/, поради което на пациента бе изработена силиконова шина за отстраняване на парафункциите.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер
Виж в по-голям размер
 
Протетично лечение с металокерамични конструкции с околовръстен прагов порцелан
На пациентката, която имаше естетически и функционални оплаквания, бяха отстранени старите конструкции, зъбите бяха изпилени прагово, бяха поставени провизорни конструкции. Дъвкателният апарат бе възстановен с металокерамични конструкции с околовръстен прагов порцелан.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Естетични възстановявания на фронтални зъби
На пациентката предтоеше едно от най-хубавите събитя в живота - нейната сватба. Естетичните оплаквания бяха от стари обтурации с променен цвят и вторични кариеси около тях. Тези обтурации бяха отстранени, бе поставен кофердам и зъбите бяха възстановени с фотокомпозит Artemis.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Възстановяване с металокерамични корони с околовръстен прагов порцелан
Първата снимка показва изходното състояние на пациента - възстановен в миналото с коренов щифт пети зъб и шести зъб, след провеждане на кореново лечение и възстановяване с фотополимер. Зъбите бяха изпилени прагово и бе взет отпечатък. За изработването на короните бяха използвани неблагородни кобалтови сплави, поради доказаната алергия на пациента към никел. На последната снимка се вижда перфектното възстановяване на функцията и естетиката с най-новата керамика на фирмата Ivoclar Vivadent, особено в шиечната област, като благодарение на околовръстния прагов порцелан е избегнато тъмното преоцветяване на венеца.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Комплексно лечение - протетично възстановяване с металокерамични корони с околовръстен прагов порцелан и изцялокерамична корона на горен латерален резец
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Възстановяване на долен молар с металокерамична корона с околовръстен прагов порцелан
Пациентката посети клиниката с оплаквания от тръпнене и задържане на храна в областта на долния десен първи молар. След направената рентгенография, зъбът бе прелекуван ендодонтски, изпилен прагово и бе поставена временна пластмасова корона. Зъбът бе възстановен с металокерамична корона с околовръстен прагов порцелан.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Директна обтурация от фотополимер
Долният втори кътник бе засегнат от кариозен процес по дъвкателната повърхност. Зъбът е обтуриран с фотополимер, като оптимално е възстановена дъвкателната функция, дъвкателния релеф и есететиката. Шестият зъб бе възстановен също с фотополимер в предишното посещение.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Директна фотополимерна обтурация на долен десен молар
Пациентът дойде в кабинета с оплакване за чувствителност на зъба от сладко и студено. При прегледа бе установено наличието на стара фотополимерна обтурация с вторичен кариес. Обтурацията бе отстранена, кариозната маса бе почистена, поставена бе подложка от глас-йономерен цимент и зъбът бе възстановен с фотополимер. Предстои подмяната на неестетичната обтурация по външната зъбна повърхност.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Естетична стоматология
Пациентката дойде в кабинета с множество стари, потъмнели и с вторични кариеси обтурации. Оплакванията бяха от потъмняване на зъбите (цвят А3) и нарушена естетика. Бе проведено избелване на зъбите в домашни условия, подмяна на старите обтруации с нови, изработени с фотополимерен материал Artemis и изработване на фасети от фотополимер Artemis на централните резци. Предстои възстановяване на страничния горен резец и кучешки зъб вляво.
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
CAD/CAM - мостова конструкция
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
Изцялокерамични корони от 3G-керамика и керамични фасети
Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер Виж в по-голям размер  
 
© Svedent 2005 - 2009. Всички права запазени.
02/4446334
Дентална клиника СВЕДЕНТ